Autor: Dnevnik

Novi Sad
18.05.2022.
04:15 > 18:07
Na jučerašnjem suđenju Novosađaninu A. R. za ubistvo dvadesetosmogodišnjeg Lozničana, u kući na Salajci, saslušan je veštak u vezi sa DNK nalazima.
  • ja

    23.05.2022 16:54
    Stvari nikada nisu tako proste kakvima se čine. Ako na tom nožu nema DNK tragova napadača to može da znači da ga nije ni imao samim tim ni upotrebljavao i da je ovaj naprosto ispucao pet komada u lika i rešio stvar. Naš zakon to ne dopušta i otuda suđenje. Dakle tužioc ga tereti za prekoračenje nužne samoodbrane. Ne tereti ga što je branio dom, porodicu i živote i tome slično.
  • Dejan

    23.05.2022 08:33
    Samo jako
    Ma jok trebao je da mu ponudi slatko, so i pogacu zbog povrde privatnog poseda i ugrozavanja licne bezbednosti njegove porodice. Pravda za ovog Novosadjanina.
  • Sima

    21.05.2022 15:51
    @AnoMinus

    Ti si eklatantan primer našeg načina razmišljanja. Pretpostavke, zaključci bez argumenata, držanje slova drugima, pametovanje...

    Dakle, ubijeni NIJE provalio u kuću. On je došao da naplati dug. U kuću je regularno pušten. On i ovaj koji je potegao pištolj su se poznavali. Na nožu kojim je navodno ubijeni pretio ubici sa pištoljem nema tragova ubijenog... Da li je uopšte pretnji nožem bilo? Otkud spreman pištolj pri ruci? Obaška 5 hitaca i sve drugo...

    Jel tebi i drugima koji ovde duvate u istu tikvu dosta da shvatite da stvari u ovom slučaju nisu baš takve kako nazigled deluju?
  • Poznanik

    21.05.2022 12:39
    Poznavali su se vrlo dobro. I dugovalo se vrlo dobro isto. Plus, upucao ga s leđa van svog dvorišta. Zaključite sami. :)
  • ns ja

    20.05.2022 09:09
    Za Sasa
    Postoji nešto što se zove motiv, u tom pravcu se rešavaju svi slučajevi - taj bilo kakav, ikakav ili neki ozbiljan kontakt ili poznanstvo, možda zajednički biznis, itd, itd...
    Priznaćeš bilo bi zaista čudno ako se ispostavi da su se prethodno odlično poznavali, ili npr zajedno radili neke stvari, ili već bili jedan drugom u kući itd itd, a onda npr jedan ubije drugoga- mislio provalnik, razumeš?!
    Ovo je na brzinu ugrubo, priča je mnogo suptilnija, ali ovo su portal-novine, nije stručni časopis..
  • Djuro

    20.05.2022 08:11
    Mozda
    @Sasa
    Evo ti zasto. Znam primer iz mog mesta gde je jedan momak dugovao pare nekoj braci. Jedan dan ih zvao da dodju kod njega po pare, cim su usli u kucu, ubio ih od batina palicom i zvao policiju, prijavio kao da su provalnici. Oni ni krivi ni duzni. Ukratko, ako su se znali, mozda mu je ovaj bio u kuci kao gost. Zato mora sve da se ispita
  • $

    19.05.2022 16:24
    @ Dusan nije uvek bas tako jednostavno kako ti kazes !! , posto zivim na zapadu ovo je istina i zakon ! Ako provalnik pokusa da bezi on automatski okrece ledja i ti ga upucas Eee u tom slucaju to vise samoodbrana vec verovatno ubistvo , mozda blaza kazna al ipak ubistvo Eto tako je to
  • Sasa

    19.05.2022 14:35
    ns ja
    "Od esencijalne važnosti je da li je domaćin na bilo koji način poznavao ubijenog ili ga apsolutno ništa u životu ne dovodi u vezu sa njim pre ovog lopovskog upada i paničnog ubistva nezvanog gosta!?"

    Pokusavam da shvatim zasto je to od esencijalne vaznosti.
  • Dušan

    19.05.2022 10:41
    U većini država kad vam neko ugrozi posed ,ubijete ga ,a kamoli ima nož....istraga traje 1/2 h i sloboda .
  • Uglješa

    19.05.2022 09:57
    Šta traži provalnik u mojoj kući? Novac, zlato ili da ubije mene i moju porodicu? Nož, ja preplašen ne znam gde sam i normalno treba da zaštitim porodicu i sebe. Ne valja naš zakon koji ne dozvoljava da se zaštitim u rođenoj kući i daje veća prava lopovu ili ubici nego njegovoj žrtvi. Nagradite čoveka. Zaštitio je svoju porodicu i imovinu.
  • ns ja

    19.05.2022 09:39
    Iako se na prvu 100% slažem sa pravom na samoodbranu, ajmo da čujete sledeće:

    Kod ovakvih događaja jako je bitno šta u policijskim dosijeima piše o obojici aktera!!

    Koliko vas koji ovde kaubojišete IMA vatreno oružje i ZAŠTO NEMA???
    Oni malobrojni koji ga IPAK imaju, da li drže lako dostupan i napunjen pištolj spreman za upotrebu i ZAŠTO NE???

    Ne prejudiciram, suđenje će sve pokazati!

    Od esencijalne važnosti je da li je domaćin na bilo koji način poznavao ubijenog ili ga apsolutno ništa u životu ne dovodi u vezu sa njim pre ovog lopovskog upada i paničnog ubistva nezvanog gosta!?

    Iako nam je država potpuno trula naše institucije umeju jako dobro da odrade svoj posao, zato i postoji suđenje!

    Ne brinite vi dragi POŠTENI i OBIČNI sugrađani koji polazite od SEBE, ako SUD utvrdi da je i ovaj čovek OBIČAN i POŠTEN građanin koji se zaista našao u opisanoj situaciji, biće oslobođen.

    Prethodno treba da isključi mogućnost da nisu NEKE DRUGE okolnosti u pitanju, jer nisu svi pošteni i nenaoružani kao vi dragi sugrađani koji biste pucali (u komentarima) ali nemate s čim!!

    A vi koji imate, potrajalo bi dok ne skupite metke, šaršer i pištolj, i zato pustimo da se otkloni svaka sumnja, nije ubio zeca već nekoga ko ima ličnu kartu.

    Isplati se biti pošten.
  • Šamlov

    19.05.2022 09:33
    Izglasati zakon o privatnom posedu,oni to i rade jer znaju da zakon ne štiti našu imovinu ,kada bi to znali verovatno da bi razmislili i u nekon manjem procentu bi dolazilo do ovog,bio sam u sličnoj situaciji,na sreću uhvatio sam ga na prozoru kuće pa je sam pobegao i nažalost toga će biti sve više,treba kupiti dosta kafe,skuvati dosta slatkog zamesiti pogaču i dočekati gosta i dozvoliti da sve odnese i eventualno da vas izbode ili upuca(on može jer je kriminalac)a vi ne možete jer ste običan građanin na svom zakonom ne zaštićenom posedu.
  • Boba

    19.05.2022 09:30
    Boba
    Dali neko,organizuje peticiju za oslobadjanje ovog cestitog,coveka?! Ja i cela moja,familija bi potpisali!!! Hvala!
  • Fedja

    19.05.2022 09:25
    Fedja
    Najbolji sumi komentari o prekoracenju odbrane te nije smeo i ostale gluposti! Alooo dali ste vi normalni,zaista...?!!! Covek ulazi u tvoj stan,kucu bez odobrenja sa losom namerom i ti treba kao daga,pristojno docekas! U tom strahu se bukvalno,nebiraju vise sretstva dase odbranis niti imas vremena da mislis!!! Pod hitno,izmeniti zakon! Svaka ti cast,ljudino tako se brani,imovina i porodica! I da odes u zatvor dati,nebude zao i sami zatvorenici bite gledali kao,cestitog coveka a ne seronju i ljigu!!! Bravo i podrska za slobodu!
  • ff

    19.05.2022 09:23
    Biće oslobodjen, ako je tačno
    Za "ja"
    ne postoji po zakonu prekoračenje nužne samoodbrane, već prekoračenje nužne odbrane kao pojam.
    Po meni, ako je tačno da je na učinioca nasrnuto nožem, trebalo bi da bude oslobođen. Nije provalnik vadio nož da čačka nokte, već sa namerom da ga teško povredi ili ubije, dakle svako bi u takvom slučaju, ako ima oružje, reagovao na isti način. Realno, šta je okrivljeni trebao. Da čeka da ga pokojni probode par puta, pa bi onda bilo OK kao nužna odbrana ?
  • Zemlja čudesa

    19.05.2022 09:22
    Odbrana od noža golim rukama je veoma rizična, to će vam potvrditi svaki majstor borilačkih veština, bilo kog sporta, i primenjuje se samo u krajnjoj nuždi. Zakon zahteva u slučaju odbrane "adekvatnu silu" koju je nemoguće odrediti u slučaju napada oružjem jer to nije precizno definisana kategorija, spada u slobodnu procenu zajedno sa "brzinom koja nije prilagođena uslovima puta". Zakonodavac je verovatno namerno ostavio ovakve besmislene definicije kako bi se moglo manipulisati prema svojim potrebama.
  • g pen

    19.05.2022 09:11
    Cek, cek a ovaj sto je sa predumisljajem upao u tudju kucu treba da ispadne zlato? Ej, pa on je dosao sa drugog kraja zemlje da pljacka i to ovog puta direktno.
  • WE5Q

    19.05.2022 09:00
    Prvo sam radio 30 godina i drzavi placao porez na sopstveni rad svakog meseca, placao sam i vazduh koji disem, drzavi davao 20% od svake snite salame koju sam pojeo, onda sam kupio kucu na Salajci, naravno ponovo sam platio porez. Sada, posle 30 godina imam svoju kucu i placam porez na imovinu svake godine, ali to svoje ne smem da branim ako mi neko naoruzan udje nocu u kucu. Ista ta drzava koju finansiram ceo zivot mi ne da da se branim. Znaci, vracam se 30 godina nazad ne radim nista i pljackam druge koji rade, drzava me stiti a ja najzad zivim kako treba. Ovo na zalost nije fantazija, vec stvarnost zivota u Srbiji.
  • 002211

    19.05.2022 08:54
    Sramota me što sam Srbin.
  • Ja

    19.05.2022 07:59
    hfksi
    Klasicno pekoracenje nuzne samoodbrane
  • Marko

    19.05.2022 06:31
    A, ako nije imao noz... pet metaka je znak da mu nije ponudio caj ili kafu. Preterana samoodbrana?

    Razmisljam... kidnapuju coveka, ubace ga u stan, tamo izresetaju i proglase ga lopovom. Ne sumnjam da je ovde ta prica, samo razmisljam zasto zakon ne dozvoljava olako ubijanje.
  • Ja

    19.05.2022 01:03
    Evo ne znam
    Da meni neko upadne u stan, jos da vidim da ima noz, branila bih se pa ne znam cime, naravno i pucala i ko zna sta jos... Od pomisli mi se odseku noge i ono 'ne odgovaram za svoje postupke' stupa na snagu. Zamisli da provalnik krene na mene nozem, u mojoj rodjenoj kuci, pa ja mislim da su reakcije vapaj za samoodbranom i prezivljavanjem.
  • Iza prljavog kanala

    19.05.2022 00:10
    Prisežilac tuđih stvari
    Vrlo je jasan naš zakon i tu nema trte mrte ,jer svi moradu biti hrabri kada prisežilac tuđih stvari (u našem narodu poznat kao lopov) recimo kroči u njihovo dvorište , koje i nije njihovo jer nije uradio konveziju ili nedo bog u kuću ,još ako nije legalizovana ,to onda nije njihova kuća nego ničija. Znači vote računa ,jedan metak u vazduh ,pre toga stoj pucaću , onda pitaš jel ti derane imaš pištolj (pitaš tog prisežioca ) ili nož ili običnu letvu , e ondak kada kaže ti moraš imati pri ruci takvo isto ,kako bi bila odbrana ravnopravna ...ako je mrak upali svetlo ....pozzz i sretno
  • Лиманац

    19.05.2022 00:10
    Слобода!
    Право на заштиту личне имовине мора бити неприкосновено.
  • Veteran

    18.05.2022 23:48
    @Stjur
    Bravo!
    Čovek je sve objasnio.
    Sveto pravo lične svojine i samoodbrane.
  • Lolo

    18.05.2022 23:44
    Novi sad kao grad ljubavi i LGBTIQ tolerancije bi trebao da strogo zabrani posedovanje bilo kakvog oruzja pa cak i noza!
    Samo mir ljubav i veganstvo!
  • Slanina

    18.05.2022 23:32
    Puna podrska za coveka koji je branio svoj dom.
  • Mucenik

    18.05.2022 23:19
    Drzava je duzna da stiti
    Drzava je duzns da stiti imovinu i vladnika te imovine, a na da stradaju ni krivi ni duzni od napasnika i lopovaq. Umesto sudjenja novosadjaninu AR, treba ga nagraditi kao kao heroja u cuvsnnu svoje imovine i sebe. E, drzavo Srbijo dokle si stigla da tobom vlada mito, korupcija i kradja, a posteni odgovaraju!
  • AnoMinus

    18.05.2022 22:43
    sve strucnjak do strucnjaka
    Pitao bih ove koje filozofiraju na temu pucanja sa vise metaka te da je jedan dovoljan, da li su prvo ikada pucali, ako jesu, kada, kako i u kojim uslovima. Da li su pre svega obuceni za pucanje i da li su nocu pucali, a pre svega, da li znaju sta je stres, losi uslovi i sl. Dakle, da li nekom od vas pada na pamet da mu je ovaj upao nocu u stan, i da je verovatno pucao u mraku ( cak i da je sa svetlom, nije preterana razlika kad se uzmu u obzir drugi faktori ), pri cemu ga je verovatno lose video da bi ga bas pogodio jednim metkom, plus ako nije obucen, takodje, mozda su se borili, rvali pa nije mogao ni da puca kako treba i nisani, i da na sve to pod stresom i adrenalinom sigurno nije brojao metke i razmisljao kako ce ko da tumaci, vec da odbrani goli zivot i porodicu pa je pucao sasvim sigurno vise puta bas iz navedenih razloga jer nije mogao ni da vidi ni da proceni da li je pogodio ili ne i da rizikuje da nije uspeo da ga onesposobi i da ga stigne povratni napad, odmazda i sl., pa je u strahu pucao da bi bio sigurniji da se zastitio. Na kraju krajeva i da nije bilo niceg od toga, strah i panika cine svoje. Nisu svi ljudi isti. Kladim se da bi 99% ljudi isto ucinilo u istim okolnostima. Dakle, ne lupajte vise.
  • 021

    18.05.2022 22:39
    Citam komentare i toplo oko srca, ima jos normalnih i ispravnih ljudi. Nismo jos ispali iz koloseka...
  • Petar

    18.05.2022 22:08
    Petar
    Sta ima dase nastavlja,sudjenje?! Staje trebalo daga,doceka sa kafom i slatkom,dok ga ovaj,pljacka i daga pitao jel treba jos! A jacu posle,prijaviti "policiji",mars bagro! Samo rokaj jer to nije greh ni po verskim ni ovozemaljskim zakonima! Ako si napadnut,tvoje je dase branis,kako znas i umes po ceni zivota! Podrska!!!
  • ?

    18.05.2022 22:02
    ?
    I da nisu mozda neki racuni namireni,niko nema prava dati,ulazi u kucu i ugrozava! Postoji "sud" pase sudi! A ovo....svaka ti cast,hrabri covece! Peticija za oslobadjanje!!! Dosta je bilo,ovakvog lopovluka!!!
  • Y

    18.05.2022 21:57
    Y
    Obzirom danam je policija efikasna samo kada se otima sa izvrsiteljima i ponekad zarad javnosti uhapsi neke kokosare doslo vreme da covek sam brani sebe porodicu i svoju imovinu! Ja bimu ceo sanzer istresao i nebi trepnuo! Hitno promeniti zakon i uvesti kao u Americi i jos nekoliko drzava u kojima je privatna svojina i porodica svetinja za koje se neodgovara ako je ugrozena na ovakav ili bili koji nacin koji uznemirava ili je na bilo koji nacin ugrozena! Ovoga ce biti sve vise i podrzavam!!! Sloboda za ovog coveka!
  • Lidia

    18.05.2022 21:56
    ma da...
    ...najbolje da se svi naoruzate pa kad udjete komsiji u kucu na rakijicu, a njemu se ucini da mu bacate pogled na zenu, pa pripuca na vas i kaze da ste dosli da ga pljackate, mozda cete drugacije misliti
  • Хајнал Чурушки

    18.05.2022 21:51
    Прекомерна сила
    Својевремено је наш министар полиције, а поводом сличног догађаја, обећао народу да ће се лично заложити за промену закона у корист браниоца приватног поседа. Није то било ни тако давно, а министар је то своје обећање заборавио пре него су јавна гласила објавила његову поруку подршке.Ако смо могли да препишемо многе западне законе па можемо и тај који говори о заштити приватне имовине и породице.Ако сам обавезан да браним своју домовину онда сам обавезан и имам право да браним и свој приватан посед свим мени легално расположивим средствима!
  • Грађанин

    18.05.2022 21:22
    Човека треба наградити а не да му суде. Учинио је добро дело и начинио свет бољим и безбеднијим местом за живот.
    Пуна подршка и хвала му.
  • Lidija Spasić

    18.05.2022 21:21
    Kafa
    Kako to da razbojnika nije ponudio kafom,eventualno nešto da pojede,nego se branio?Šta bi bilo da je dotični izmasakrirao i onako preplašenu porodicu? Pod hitno promena zakona-hoćemo da bar u svom domu budemo sigurni i bezbedni...
  • Dođi lolo

    18.05.2022 21:14
    "Dođi lolo u Salajku malu, pa ćeš dobit' razbijenu glavu". Ovo je mogao biti naslov i pre 200 godina. Svako ko poznaje narod u Salajci, zna da je ovo bilo neminovno. E sad, na vama je da osuđujete ili podržite, al' ubistvo je ubistvo.
  • Gg

    18.05.2022 20:57
    Gg
    Osloboditi coveka!!! I ja bih
  • Jowan S.

    18.05.2022 20:30
    Tzv. samoodbrana
    Ako vas je napao nožem u pokušaju da vas ubije jedan hitac se može ispaliti da bi se odbranili i ranili napadača!Ako ispalite više svesno hoćete lice da lišite života!
  • Dule

    18.05.2022 20:24
    Ostavio komentar,,niste ga obj
    Treba da se zaštiti
    Država je nula,štiti kriminalce
  • Karlovcan

    18.05.2022 20:21
    Tudje necu svoje ne dam PODRSKA
  • Nikola

    18.05.2022 20:14
    Da li ovo moguće? Pa da nije pucao, bio bi pokojni, ovaj drugi imao nož! Za čega će mu nož da pitam tužioca?! Za slaninu?
  • Slobodan

    18.05.2022 20:09
    Podrska
    Dosta vise sa sticenjem kriminalaca..
    Pustite ljude da brane svoje
  • Detelinarac

    18.05.2022 20:00
    100%
    Poznavao sam pokojnika lično i nisam siguran da su tu svi računi čisti tako da ne treba olako shvatati celu ovu priču...
  • Mile Sauer

    18.05.2022 19:59
    Nije problem institut nuzne odbrane
    Problem je pogresna primena suda
    Sud jos uvek sudi po komunistickom shvatanju nuzne odbrane istovremena ista sila ostog inteziteta
    daj molim vas …
  • Blejac

    18.05.2022 19:52
    Sve osim oslobadjajuce presude ce biti sramota za sud, pravo.
  • Mr.M

    18.05.2022 19:45
    Branio sebe i svoju imovinu minimalna kazna!
  • Deda Miloje

    18.05.2022 19:40
    Pustajte ga. Sta da je to bio novi malcanski berberin? Kakvo crno sudjenje, pa ovaj je njemu provalio na privatan posed!!!
  • Dejan

    18.05.2022 19:40
    Osloboditi coveka po hitnom postupku!!!
    Pa dokle ce olos imati veca prava od coveka koji brani svoj stan,kucu,imanje???
    Trebali su mu dati pohvalnicu sto je jednog olosa sklonio sa ulice.
  • Znači

    18.05.2022 19:22
    Nema dalje
    Ušao u kuću sa namerom da povredi/ubije i opljačka. Sediš i čekaš da odradi posao i moliš Boga da te ne ubije. Ne smeš da se braniš i povrediš ga. On može da te ubije i da ga nikada ne nadju. I nikom ništa. Čovek se odbranio i sada kriv. Pa sram bilo onog ko ga osudi. Da Bog pa mu upadali svakog dana tako u dom.
  • Miki

    18.05.2022 19:19
    Naslov
    Nije ubio provalnika već lika koji je došao da naplati dug...
  • Domorodac

    18.05.2022 19:18
    Pravda
    Umesto suđenja dodeliti mu oktobarsku nagradu. Dok se život i privatno vlasništvo ne zaštiti kao u Americi lopovi će nas ubijati na našim posedima.
  • NS

    18.05.2022 19:11
    Neka
    Bedna država i još bedniji zakoni.
    Pusti da te opljačkaju mi ga sigurno naći nećemo rekli bi u policiji.
    Podrška gospodinu ,neka si ga izbušio,svaka čast.
  • Gorm

    18.05.2022 19:04
    Prekoračenje nužne odbrane... Je l'... A kako se to tempira nužna odbrana? Kako doziraš serviranje nužne odbrane? Neko te napadne, i ti treba unutar milisekundi da:
    1. Proceniš da li taj neko ima nameru da te ubije;
    2. Koliko je snažan, vešt i naoružan;
    3. Kolikom ćeš silom odgovoriti, da slučajno ne bi, je l', prekoračio nužnu odbranu.
    Ukoliko sve to rezultira lošom procenom i nedovoljnom odbranom, pokojni si, ali nisi prekršio Zakon.
    Ukoliko sve to rezultira odbranom koja je dala rezultate ali je taj koji te je napao pokojni, ti si živ, ali si prekršio Zakon.
    Da citiram Tomu Filu... PUCAJ, IZ ZATVORA TE MOGU IZVUĆI, IZ GROBA NE!!!
  • x

    18.05.2022 19:02
    c
    Da li treba suditi čoveku koji je branio svoj prag, I svima onima koji su branili svoju zemlju.
  • Darko

    18.05.2022 19:00
    Zašto da mu se sudi?!!
    Pa spasio čovek ceo sistem od jedne budaletine...
    Trebalo bi ga nagraditi!
    Menjajte zakone! Treba kriminalci i lopurde da se plaše poštenih građana, a ne da bude obratno!
  • boger

    18.05.2022 18:58
    Gospoda kriminalci
    U Srbiji su jedino kriminalci zaštićeni. Zašto se ovaj čovek već godinama razvlači po sudu? Jel' možda trebao da skuva kaficu gosn. provalniku?
  • Dule

    18.05.2022 18:55
    Nije ubistvo
    Branio čovek svoj dom
    Dokle više država stiti kriminalce,ako si krenuo na nečiji dom pa još naoružan sa bilo čim onda treba da očekujes metak ili toljagu
    To je osnovno ljusko pravo
    Pravda za domaćina,branio svoj dom
    Samo mafijašima i kriminalcima neodgovara ovo pravilo
  • pera

    18.05.2022 18:53
    drzi se
    dobro si uradio
  • Lopovska posla

    18.05.2022 18:47
    U državi u kojoj dokazani plagijator pretenduje da bude premijer,gde ministar policije obilazi plantaže marihuane,gde gaze ljude na pešačkom i prođu sa nanogicom sasvim je normalno da lopov ima veća prava od ostalih.U nekim državama bi samo evidentirali šta je bilo i nikom ništa.
  • Djoka

    18.05.2022 18:43
    A sta je trebao da radi? Da saceka da ga lopov lepo isece na komade !? Gluposti !
  • Kole

    18.05.2022 18:39
    Šta bi bilo
    Šta bi bilo da je lopov ubio vlasnika.
    Pravimo se ludi i sudimo čoveku koji je štitio svoje. Još ga bitanga napala.
    Svi koji misle da je trebali da pobegne i pusti ga da krade varaju se. Greše i loši su ljudi. Da ga nije ubio verovatno braneći svoj život i imovinu, ne bi bilo kome da se sudi.
  • Realista

    18.05.2022 18:37
    sumanutost sistema
    Ma jok, trebao je prvo kafu da mu skuva, ali da bude sladja...
  • M

    18.05.2022 18:31
    M
    Podrska i oslobadjajuca presuda! Niko nema prava da nekog pljacka i ulazi u privatni posed a da prodje nekaznjeno! Za ovako nesto ubistvo je opravdano!!! Kada bise uveo zakon kao u vecini ozbiljnoh drzava nikom nebi palo napamet posle dva tri ubistva da pomisli na tako nesto!!! Podrska!
  • Caslav

    18.05.2022 18:29
    Bedna zemlja stiti lopove.
    Srecno, covece.
  • M

    18.05.2022 18:29
    Kakvi zakoni, takva i drzava
    A pravedno bi bilo da je i on isukao noz pa da se krljao sa njim.... Pistolj vec nije fer...!!!!

  • aman

    18.05.2022 18:27
    zaman
    Pustite coveka i dajte mu orden!
    Ubiti naoruzanog lopova koji ti je upao na privatni posed je veliki herojski cin i poduhvat. Cestitam gospodinu A.R. sto je Novosadjanima pomogao u ciscenju grada od olosa!
  • lala banat

    18.05.2022 18:26
    uh
    A šta je trebao , kafu da mu skuva , pustite čoveka jer je dobro postupio.
  • Na pravoim je mestu

    18.05.2022 18:23
    iz raja lopovskog pod zemlju
    Na svom terenu da se plašiš i drhitš i da te svi redom pohode...
    Sad je provlnik na pravom mestu.Proveriti da nije u tudjem grobu.
  • God Bless America

    18.05.2022 18:16
    A sta covek treba da uradi kada mu neko provali u kucu da ga opljacka i pritom izvadi noz na njega ? Da se ovo desilo u Americi covek bi bio saslusan i oslobodjen svih optuzbi isti dan.. sramota za nasu zemlju
  • pravda

    18.05.2022 18:11
    za coveka. Branio je svoje.
  • Dark Veber

    18.05.2022 18:09
    Dajte nam pravo da štitimo svoju porodicu i imovinu legalnim oružjem!
  • Biba

    18.05.2022 18:07
    .
    Dakle, sta treba ciniti ako ti neko provali u kucu gde su ti deca? Da li treba pokusati razgovorom, pretnjom ili se braniti svim mogucim sredstvima?
  • Komšija

    18.05.2022 18:05
    Pravda
    Čoveka treba osloboditi i to pod odmah!
    Branio je sebe i svoje od skota!
  • Ns

    18.05.2022 18:01
    A sta da radi da rizikuje porodicu i svoj zivot u vlastitoj kuci od lopova. Normalna reakcija svakoga ko bi se nasao u takvoj situaciji. Coveka treba osloboditi jer nike kriv.
  • Vlada

    18.05.2022 17:54
    Neko mi provali u kuću, ima nož, nasrne na mene nožem, ja ga upucam, i meni se sudi za ubistvo! Ebem ti državu!
  • Dijaspora3

    18.05.2022 17:42
    Ima razlike
    Nisam stručnjak, ali mislim da je jedan metak dovoljan da se neko onesposobi, čak i kad ima nož. Pet metaka je previše. Radi se ili o panici ili o besu. U svakom slučaju to nije dovoljan razlog za ubistvo u samoodbrani. Da bi se dozvolila upotreba oružja na ovakav način potrebno je izmeniti zakon. U SAD onaj čija je svojina ugrožena ima sva prava da je odbrani na bilo koji način.
  • Av

    18.05.2022 17:26
    Neka je!! Podrska za brata, sto brani svoje
  • Sloba

    18.05.2022 17:25
    Oslobađajuća presuda!!!
  • MileMesar

    18.05.2022 17:24
    Vazi
    A sta je trebao? Da ga ponudi kafom i ratlukom?
  • naivcina

    18.05.2022 17:16
    .
    Covek nepravedno osudjen,uhvti provalnika na svom posedu ovaj ga napadne odbranio se pucanjem to je to.da je zvao policiju sigurno bi bio pusten u ukor ,pa ajd ponovo.Zakon o privatnoj svoini bi pod hitno treba da se menja.
  • Pera

    18.05.2022 17:13
    Treba ga osloboditi
    Da je u USA ne samo da bi bio oslobođen nego i nagrađen

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna